Rovaniemen Retkeilijät ry.


Retkeilyä jo vuodesta 1978

Rovaniemen Retkeilijät ry on Lapissa toimiva retkeilyseura. Kotipaikkamme on Rovaniemi. Ydintoimintaamme ovat vaellukset ja retket, joiden avulla voimme täyttää luontoa rakastavien ihmisten pyrkimykset päästä edes hetkeksi eroon kiireisestä työelämästä tai muuten stressaavasta elämänmenosta. Paluu luontoon antaa voimia ja luo mielenrauhaa sitä haluaville.

Vaellukset toiminnan kulmakivenä
Seuran toiminnan kulmakivenä ovat vaellukset Lapin alueella. Niitä onkin järjestetty parhaimmallaan kolmekin vuodessa. Noin viikon mittaisista kohteista mainittakoon mm: Halti, Kevon kanjoni, Hetta-Pallas -alue, Karhunkierros, Saariselkä, Lätäseno, Hossa, Muotkatunturit, Ylläs ja Sevettijärvi, Pulmanki. Ja lyhyempiä kesällä ja talvella. Näiden lisäksi olemme käyneet lukuisia yhden, kahden tai kolmen päivän retkiä ympäri Lappia sekä kesällä että talvella. Myös Rovaniemen lähiympäristössä.

Vaellusmatkat ulkomaille aloitettiin vuonna 2008, jolloin kävimme Slovakian Tatralla. Sen jälkeen on vaellettu mm. Ruotsissa (Abisko-Kebnekaise Nikka luokta), Venäjällä (Paanajärvi), Montenegrossa ja Puolassa. Pyöräilemässä olemme käyneet Viron Saarenmaalla.

Retkeilyn peruskurssi
Viime vuosina on retkeilyn peruskurssi kuulunut toimintaamme noin parin vuoden välein. Syysmetsien samoilijoille on järjestetty muutamia sienikursseja. Muuta koulutusta ovat olleet mm. suunnistus ja karttamerkit, korukivienhionta, rinkan pakkaus, perhokalastus ja perhojen sidonta – nämä kaikki jäsenten esittämien toiveiden mukaisesti. Seuran yleisötilaisuudeksi on muodostunut keväinen kuutamohiihtotapahtuma Kemijoella. Kaupunkilaiset ovat löytäneet tilaisuuden omakseen ja yhdistyksen mehut ja makkarat ovat käyneet hyvin kaupaksi. Useampana vuonna olemme olleet myös mukana Erämessuilla Rovaniemellä.

Jäsenkokoukset
Seuralla on kaksi varsinaista jäsenkokousta vuodessa. Syyskokous pidetään loka-marraskuussa. Kevätkokous, jossa päätetään seuran toiminnasta ja taloudesta pidetään helmi-maaliskuussa. Seuralle valitaan myös puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja muut johtokunnan jäsenet sekä tiedottaja.

Kevätkokouksessa tarkastellaan edellisen vuoden toimintaa ja käsitellään jäsenten esittämiä ja muita ajankohtaisia asioita. Johtokunta valitsee seuralle sihteerin, jäsenasioiden hoitajan ja rahastonhoitajan. Johtokunnassa sovitaan myös retkien ja muiden tapahtumien vastuuhenkilöt. Johtokunta kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa ja jäsenet voivat tehdä sille esityksiä toiminnasta. 
 
Tietoa lehdistä ja sähköpostilla
Seuran toiminnasta ilmoitetaan paikallisissa lehdissä, sähköpostilla jäsenille, Facebookissa sekä näillä sivuilla. Silloin tällöin lähestymme jäseniä myös perinteisellä jäsenkirjeellä.

Kuulumme valtakunnalliseen  Suomen Retkeilyliittoon, jolla on jäsenseuroja ympäri Suomea. Rovaniemen Retkeilijät on liiton pohjoisin jäsenseura. Liiton Lapissa sijaitsevat retkeilymajat ovat Pallaksen ja Käsivarren alueilla (Varkhanmukka, Rihmakuru, Käkkälöjoki). Ne ovat kaikkien jäsenten käytössä pientä korvausta vastaan.